Kanifolija – kas tai?

Kanifolija (ang. Colophony) žinoma, kaip geltona kieta, trapi spygliuočių sakų derva. Gyviems medžiams įstatomi specialūs čiaupai, kurių pagalba distiliuojama kanifolijos guma (sakai), išgaunant terpentino aliejų ir kanifoliją. Tai yra kompleksinės medžiagos liekančios po eterinių aliejų distiliavimo.

Yra trys kanifolijos tipai (derva, medis, aliejai) išgaunami priklausomai nuo ekstrakto gavybos metodo. Kanifolija yra viena  kontaktinio dermatito priežasčių.  Kontaktiniam dermatitui būdingas raudonas bėrimas, niežėjimas, odos sausėjimas, pleiskanojimas kontakto su erzinančia medžiaga vietoje. Pažeidimo ribos paprastai būna ryškios. Dažniausiai oda iš pradžių parausta, patinsta, ją beria, atsiranda pūslelės. Vėliau pūslelių sumažėja, oda sausėja, pleiskanoja, gali įtrūkti. Yra žinoma atvejų, kai kanifolija buvo profesinės astmos priežastimi.  

Dažniausiai vartojami kanifolijos sinonimai produktų sudėtyje:
 
•    Abietic acid / alcohol
•    Granolite SG
•    Abitol Colophony
•    Resina terebinthinate
•    Dertomal 18
•    Hercolyn D
•    Dercolyte ZS
•    Gum rosin
•    Methyl abietate alcohol
•    Abietyl alcohol
•    Dertophene 18
•    Rosin
•    Foral 105
•    Staybelite 10
•    W-W wood
•    Rosin Tall oil
 
Kanifoliją galime sutikti kosmetikoje:
 
•    akių šešėliuose, blakstienų tušuose, skaistaluose, apsaugoje nuo saulės, nagų lakuose, plaukų formavimo priemonėse, muiluose
•    depiliaciniuose kremuose ir vaškuose
•    didesnius efektus suteikiančiose dantų pastose
•    sauskelnėse ir moterų higienos priemonės
•    įvairiuose tepaluose ir lubrikantuose
•    kremuose karpoms šalinti, vaikiškuose kremuose vystymui, žaizdas šaldančiuose kremuose, dezinfekcijos priemonėse
 
Mūsų atstovaujami produktai yra be kanifolijos (!).

UAB „Ecoland LT“, Buivydiškių g. 26, Vilnius LT- 07195

Tel. (86) 839 3882
www.ecoland.lt * info@ecoland.lt